Ako zastaviť upozornenie „Predvolená aplikácia bola resetovaná“ [Partition Magic]

Zhrnutie:

bola obnovená predvolená hodnota aplikácie

Niektorí používatelia dostanú otravné upozornenie, v ktorom sa uvádza, že v systéme Windows 10 sa obnovila predvolená hodnota aplikácie. Ak chcete vyriešiť tento problém, Softvér MiniTool poskytuje niektoré metódy v tomto príspevku. Ak máte rovnaký problém, môžete to vyskúšať.





Rýchla navigácia:

Ak ste si nedávno aktualizovali systém Windows 10, môžete si všimnúť, že sa vám neustále zobrazuje upozornenie „Predvolená hodnota aplikácie bola obnovená“.

Spravidla sa to stane, keď sa pokúsite otvoriť určitý súbor pomocou aplikácie tretej strany, ktorú ste vybrali ako novú predvolenú hodnotu. Namiesto vybranej aplikácie sa súbor otvorí v predvolenej aplikácii pre operačný systém Windows (napríklad Microsoft Photos).

Ako zastaviť problém s „Windows 10, predvolená aplikácia bola resetovaná“? Tu uvádzame niekoľko podrobných riešení.



Oprava 1: Prihláste sa pomocou účtu Microsoft

Ak ste prihlásení pomocou miestneho účtu, môžete skúsiť prepnúť na účet Microsoft a zastaviť tak upozornenie, že v systéme Windows 10 bola obnovená predvolená hodnota aplikácie.

Krok 1 : Stlačte Vyhrať + Ja na otvorenie nastavenie .

Krok 2 : V nastavenie kliknite na ikonu Účty .



Krok 3 : Na ľavej table vyberte Vaše informácie . Na pravej table kliknite na ikonu Prihláste sa pomocou účtu Microsoft . Potom dokončite postup podľa pokynov na obrazovke.

Po úspešnom prepnutí účtu môžete skúsiť znova otvoriť ten istý súbor a skontrolovať, či sa problém nevyriešil.

Oprava 2: Zmena nastavení

Môžete tiež zmeniť určité nastavenia a odstrániť tak upozornenie.



Krok 1 : Ísť do nastavenie > Aplikácie .

Krok 2 : Vyberte Predvolené aplikácie v ľavom paneli. Potom by sa vám mal zobraziť zoznam aplikácií kategorizovaných podľa typu súboru.

Krok 3 : Kliknite na aplikáciu, ktorá je dodávaná s upozornením „bola predvolená aplikácia obnovená“, a potom vyberte aplikáciu, ktorú chcete použiť ako predvolenú.



zmeniť predvolené nastavenia aplikácií

Teraz môžete skontrolovať, či je problém vyriešený. Ak sa chyba stále zobrazuje, môžete kliknúť Vyberte predvolené aplikácie podľa typu súboru v dolnej časti Predvolené nastavenia aplikácií . V rozbaľovacom okne vyhľadajte požadovaný typ súboru, ktorý chcete otvoriť, a potom preň vyberte svoju obľúbenú aplikáciu.

vyberte predvolené aplikácie podľa typu súboru

Oprava 3: Aktualizácia systému Windows

Spoločnosť Microsoft uchováva vydané opravy niektorých známych problémov. Keď narazíte na upozornenie, že v systéme Windows 10 bolo obnovené predvolené nastavenie aplikácie, môžete skúsiť aktualizovať svoj Windows. Ovláda sa ľahko.

Krok 1 : Stlačte Vyhrať + X na otvorenie Štart ponuku a potom vyberte nastavenie .

Krok 2 : Kliknite Aktualizácia a zabezpečenie kategórie.

Krok 3 : Uisti sa aktualizácia systému Windows je vybratá v ľavom paneli. Potom kliknite Skontroluj aktualizácie v pravej časti okna.

Potom Windows automaticky vyhľadá dostupné aktualizácie. Podľa pokynov na obrazovke ich stiahnite a nainštalujte.

Potom môžete reštartovať počítač a skontrolovať, či problém zmizne.

Oprava 4: Obnovte Windows na skorší dátum

Ak všetky vyššie uvedené opravy problém nevyriešia, bude pravdepodobne potrebné obnoviť počítač na skorší dátum pomocou bodu obnovenia systému.

Tip: Bod obnovenia systému zvyčajne ovplyvňuje iba súbory systému Windows, napríklad niektoré aktualizácie systému Windows. Neodstráni vaše osobné súbory a ďalšie údaje. V prípade, že môžete zálohujte počítač pred operáciou, ak existujú nejaké dôležité údaje.

Krok 1 : Stlačte Vyhrať + S na otvorenie Vyhľadávanie . Potom do poľa zadajte príkaz restore a kliknite na tlačidlo Vytvorte bod obnovenia z výsledkov vyhľadávania.

Krok 2 : Vo vyskakovacom okne zvoľte Obnovenie systému . Potom kliknite Ďalšie pokračovať.

Krok 3 : Vyberte bod obnovenia, ktorý ste vytvorili, a kliknite Ďalšie pokračovať.

kliknite na Ďalej

Krok 4 : Prečítajte si popis v nasledujúcom okne. Ak máte akékoľvek otázky, môžete sa vrátiť späť alebo operáciu zrušiť. Operáciu potvrdíte kliknutím na Skončiť .

Po dokončení procesu obnovy systému môžete počítač vrátiť do staršieho stavu a pomôže vám to vyriešiť niektoré problémy. Môžete skontrolovať, či sa zastaví upozornenie „Bola obnovená predvolená hodnota aplikácie“.